Het is alweer enige tijd geleden dat we ons huis ingetrokken zijn. Toch is het nu pas een goed moment om daar een stuk over te schrijven. Al in het laatste weekend van januari 2019 hebben wij onze spullen verhuisd naar het nieuwe adres. Helaas moesten we met de verhuisdozen tussen de steigers door stappen, maar dat mocht de pret niet drukken. Tussen de steigers door was het uitzicht al een hele verbetering met waar wij vandaan kwamen. Een prachtig winters weids zicht op de hei.

Maar af was het nog niet.De planken met schimmelcoating waren helaas te laat besteld. Blijkt dat schimmel niet goed groeit en dus ook niet hecht op planken in de winter. Met flinke vertraging zijn de planken alsnog gekomen en aan de gevel bevestigd. Gaat het na 2 dagen regenen en spoelt de schimmelcoating er gewoon af. Balen! Daar moest de aannemer dus nog een keer voor langs komen.

En dan staat de lente voor de deur. Snel ga ik nog even een terras maken voordat ze komen filmen voor het programma Binnenste Buiten. https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/wooninspiratie/video/duurzaam-huis-tilburg Voordeel is dat het terras er dan ook ligt als de zonnige dagen eraan komen. Met tweedehands kaaibanden en steensschotten is dit snel gefikst en past het ook perfect in de natuurlijke omgeving. Daarnaast is het ook super betaalbaar. Een typisch geval van win-win-win situatie dus.

Voor de rest van de tuin hebben wij ook een zeer betaalbaar idee bedacht. De natuur mag hier vat op krijgen en deze overnemen. Een gedeelte van de tuin mag wat extra kleurig worden dus daar is nog weidebloemenmengsel bij gezaaid. Het huis staat dan als het ware op de heide in plaats van er naast. Het enige probleem is nu nog de privacy. Iedereen kan namelijk zo rond ons huis lopen en bijna overal zit je buiten in het zicht. De achterzijde van de woning is nu priv├ę terras geworden en wordt voor het grootste gedeelte door het huis aan het zicht onttrokken. Over een mooie zonneplek zijn wij nog steeds aan het nadenken. Je hoort weleens dat je dat soort dingen pas op kunt lossen na twee jaar in een nieuw huis te wonen. Dus we hebben nog even.

Project schuur stond als laatste op de lijst. De twee tweedehands zeecontainers, een materiaalcontainer en een zogenaamde kantainer (kantoor container), die gebruikt zijn tijdens de bouw dienen als fietsenschuur en opbergschuur. Deze passen niet echt goed bij het huis, ondanks dat ze zwart zijn. Met een hele simpele actie is dat echter verholpen. We hebben er gewoon ook zwarte planken op geschroefd. Het was even puzzelen bij de deuren, maar het resultaat is prachtig. Geen verschil meer met het huis!

En dan? Het huis is af, de terrassen zijn aangelegd, de tuin is begroeid en de schuren zijn betimmerd. Benen omhoog en uitrusten zou je zeggen. Maar ja, het begint ondertussen alweer te kriebelen. Volgens het bestemmingsplan mag er een Bed and Breakfast aan huis en mogen we nog tachtig vierkante meter bebouwen. Allerlei wilde plannen hebben al de revue gepasseerd voor twee leuke units in de achtertuin. Nu nog even doorsparen.